EN

Премиерът Гълъб Донев: Националният идеал за обединение не е кампания - той е избор всеки ден

06.09.2022

Днес е Денят на Съединението. Ден, в който ситуацията тук ни учи на държавност. Институциите и хората показаха, че можем да бъдем обединени заедно и че националният идеал за обединение не е кампания - той е избор всеки ден, който се прави от всеки един от нас. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев, който в деня на отбелязването на 137-ата годишнина от Съединението посети пострадалия от наводненията регион в област Пловдив. Премиерът посочи, че всички държавни институции и доброволци участват в преодоляването на последиците от бедствието. Силата ни е в това да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани, заяви министър-председателят в с. Каравелово.

 

Още утре ще бъде взето правителствено решение, с което ще бъдат отпуснати вода и храна на всички пострадали хора. Агенцията за социално подпомагане има готовност да предостави еднократна помощ на засегнатите от бедствието за неотложни нужди. Средства ще бъдат отпуснати и за строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. Няма да има пострадал, който да не получи подкрепа от държавата, категоричен бе премиерът Донев. Ще бъдат предоставени и временни жилища на хората, чиито домове са разрушени. Семействата, които имат ученици, ще получат помощ за децата за първия учебен ден.

 

Премиерът Гълъб Донев посети днес пострадалите от наводнението села Каравелово, Богдан, Слатина и Трилистник. Министър-председателят провери на място действията на институциите за преодоляване на последиците от бедствието.

 

Видео

06.09.2022